Φυσικό κατάστημα

Το κοσμηματοπωλείο ALEXIS KITTAS handcrafted jewelry έχει την έδρα του στα Ιωάννινα. Είναι ένας χώρος που φιλοξενεί χειροποίητα κοσμήματα που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά από τον Αλέξη Κήττα. Η αγάπη του για τη δημιουργία και τη τέχνη του κοσμήματος φέρνει μοναδικά αποτελέσματα.

Μυημένος στη τέχνη της χρυσοχοΐας και επιμένοντας στη χρήση παραδοσιακών τεχνικών, τα κοσμήματα του γίνονται εξολοκλήρου στο χέρι χωρίς τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων. Χρυσός, ασήμι, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες είναι τα υλικά, όπου συνδυαστικά με την άριστη τεχνογνωσία του γύρω από το κόσμημα οδηγούν σε ξεχωριστά αποτελέσματα.

Βιογραφικό

Ο Κήττας Αλέξης το 2009 σπούδασε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, στη σχολή Metallo Nobile, την τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές, όντας τεχνίτης δεύτερης γενιάς, επέστρεψε στην έδρα του, τα Ιωάννινα, όπου και ανέλαβε το εργαστήριο του χρυσοχοείου «Χρυσόλιθος», που διατηρεί μέχρι και σήμερα ο πατέρας του, Δημήτρης Κήττας.

Δουλεύοντας σκληρά επί μια δεκαετία απέκτησε την απαιτούμενη εμπειρία για να παράγει πλέον τα δικά του σχέδια και κοσμήματα. Το 2019 έχοντας καταφέρει να κατασκευάσει μια μεγάλη συλλογή κοσμημάτων αποφάσισε να δημιουργήσει τoν κατάλληλο χώρο για να φιλοξενήσει τα χειροποίητα κοσμήματα του.

Στόχος του μοναδικού αυτού χώρου είναι οι πελάτες του να αντιληφθούν τη διαφορά ενός βιομηχανικού κοσμήματος από το χειροποίητο. Το χειροποίητο κόσμημα έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα και αυτή είναι η μαγεία του…